Fler bostäder måste byggas

Det har blivit tuffare att bedriva ett fastighetsföretag i Kalmar, enligt undersökningen Fastighetsföretagarklimatet från Fastighetsägarna.
Kalmar • Publicerad 17 januari 2013

I Kalmar har index sjunkit och är nere på sin lägsta nivå hittills.

Andelen som tycker att de allmänna kommunikationerna fungerar bra har minskat från 91 till 80 procent mellan 2006 och 2012. Endast 35 procent anser att byggärenden fungerar smidigt vilket kan jämföras med snittet för de 20 undersökta kommunerna som är på 44 procent.

Rapporten visar att ­Kalmar – för att kunna hävda sig i konkurrensen och inte tappa i tillväxt – behöver öka byggandet. Inte minst behövs fler hyresrätter som ger ökade möjligheter till en fungerande arbetsmarknad. Bristen är allra störst på hyresrätter, visar Fastighetsägarnas rapport.

Överlag ger fastighetsföretagen kommunen godkänt i samarbete. 72 procent anser att kommunen är engagerad i utvecklingen av centrum vilket är högre än snittet på 68 procent.

Jörgen Ström
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.