Fiskeguide på nätet

En elektronisk fiskeguide ska främja fisketurismen i länet. Men utländska besökare får även i fortsättningen nöja sig med turistbyråernas papperskartor.
Kalmar • Publicerad 4 februari 2006
Länsstyrelsens nya fiskeguide finns nu på internet.
Länsstyrelsens nya fiskeguide finns nu på internet.Foto: 

Turistbyråerna i länet upplevde att den information de kunde ge till fisketurister var begränsad. Därför har länsstyrelsen i Kalmar nu skapat en fiskeguide på sin hemsida.

Guiden ger en överblick över alla tillgängliga insjöar och man kan även zooma in ett önskat fiskevatten på en detaljkarta. Men eftersom guiden bara finns på hemsidan måste fisketurister göra en utskrift för att få med sig en vägbeskrivning.

I guiden ges information om var man kan få tag på fiskekort och vilka som är kontaktpersoner för de olika fiskevattnen. I nuläget är cirka 75 procent av de fiskeorganisationer som tillfrågats knutna till guiden, men länsstyrelsen hoppas att alla ska ansluta sig så småningom.

ª För att se fiskeguiden kan du gå in på Barometerns hemsida, www.barometern.se, och klicka dig vidare.

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.