Fastighetsägarna backar upp Salve

Kalmar • Publicerad 21 november 2003

Projektet med Salvestaden vid Kalmar Dämme garanteras 2,8 miljoner kronor under en treårsperiod av Föreningen Fastighetsägarna i Kalmar.

Varken mer eller mindre. Det blev offentligt på fredagen vid en informationsträff med alla inblandade parter. Föreningen är delägare i Salvestaden AB med 39 procent, där Destination Kalmar har 51 procent samt Kalmar läns museum resterande 10 procent.

- Det finns 16 intresserade lokala fastighetsägare för närvarande, och vi har tecknat avtal med 15 stycken. Man är samstämmigt positiv till Salve vid Kalmar Dämme, säger Rasmus Rasmussen.

Han arbetar som affärsområdeschef för Fastighetsägarna Göteborg Första Regionen, som omfattar Göteborg, Linköping och Kalmar. Beslutet om stöd till Salve var ganska enkelt att ta, menar han.

- Salve är viktigt. Det ger möjligheter till att utveckla regionen lokalt, med en ökad tillströmning av besökare ökar handeln, våra hyresgäster blir nöjda och fastigheternas värde ökar.

Alla inblandade parter vinner på projektet, sammanfattar han.

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.