Fansen fyllde Fredriksskans

Pigg och folkkär. Trots 100 år på nacken.
Kalmarbornas hjärta klappar för sitt Kalmar FF. På lördagen var det fest på Fredriksskans.
Kalmar • Publicerad 7 juni 2010
Ett världsrekord slogs också på lördagen. Tomas Lundman lyckades liggandes jonglera med bollen i 12 minuter och 43 sekunder. Rekordet slogs därmed med 1,4 sekunder.
Ett världsrekord slogs också på lördagen. Tomas Lundman lyckades liggandes jonglera med bollen i 12 minuter och 43 sekunder. Rekordet slogs därmed med 1,4 sekunder.Foto: Sonja Palm
Foto: Sonja Palm
Ett av de populäraste inslagen under lördagen var att bli fotograferad tillsammans FF-spelarna. Sebastian Erlandsson, Hugo Karlsson och Joel Erlandsson fick en bild när de satt mellan Ricardo Santos och Daniel Sobralense.
Ett av de populäraste inslagen under lördagen var att bli fotograferad tillsammans FF-spelarna. Sebastian Erlandsson, Hugo Karlsson och Joel Erlandsson fick en bild när de satt mellan Ricardo Santos och Daniel Sobralense.Foto: Sonja Palm

Flera tusen fotbollsfans trängdes då bland lokala utställare och fotbollsspelare som Ricardo Santos, Daniel Sobralense, Henrik Rydström, Lasse Johansson och Joakim Lantz för att fira 100-åringen.

Även Viktor Elm var på plats och blev intervjuad på scenen tillsammans med Håkan ”Linkan” Lindqvist. På konstgräsplanen sågs även andra gamla spelare och en och annan lokal kändis.

Snackisen bland de flesta verkade vara namnet på nya arenan. Kalmar FF:s sajt kraschade på fredagen när nyheten släpptes.

Men de flesta vänjer sig nog snart, tror projektledaren Ronny Nilsson.

– Jag tycker att det växer med tiden. Framför allt är det en enorm trygghet att ha ett lokalt företag som sponsor. Då blir satsningen långsiktigt inte bara något som lätt kan beslutas bort på ett styrelsemöte.

Vad betyder Kalmar FF för Kalmarborna?

– Oerhört mycket. Alla tycker om Kalmar FF och alla tycker något om Kalmar FF. Det pratas fotboll i Kalmar.

Det märks inte minst bland Kalmar företag. Många har både lagbilder, löpsedlar och vimplar från föreningen

Och nu kan intresset växlas upp ytterligare ett snäpp.

– Jag tror att den nya arenan kan bidra till det. Det blir mer en helhetsupplevelse att gå på fotboll.

FF-festligheterna fortsatte på kvällen med kalas på slottet.

Jesper Ericson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.