Familjeparkeringen väcker heta känslor

– Jag hatar sådana som ställer sig på familjeparkeringen när de inte behöver, säger Maria Lundgren.
Kalmar • Publicerad 30 november 2010
Mari-Anne Josefsson och Eilon Johansson har åsikten klar angående familjeparkeringen.
? Två vuxna och en hund är inte en familj, säger Eilon Johansson.
Mari-Anne Josefsson och Eilon Johansson har åsikten klar angående familjeparkeringen. ? Två vuxna och en hund är inte en familj, säger Eilon Johansson.Foto: Johanna Eriksson
Familjeparkeringen utanför Ica Maxi ger reaktioner. Vem har rätt att stå där? I nuläget har ämnet resulterat i 200 läsarkommentarer på Barometern.se.
Familjeparkeringen utanför Ica Maxi ger reaktioner. Vem har rätt att stå där? I nuläget har ämnet resulterat i 200 läsarkommentarer på Barometern.se.Foto: Johanna Eriksson
Maria Lundgren och Tobias Oskarsson upprörs över folk utan barn som ställer sig på familjeparkeringen. I bilrutan syns deras son Albin. ? Jag brukar svära högt när jag ser folk som parkerar där utan att ha med sig barn, säger Maria Lundgren.
Maria Lundgren och Tobias Oskarsson upprörs över folk utan barn som ställer sig på familjeparkeringen. I bilrutan syns deras son Albin. ? Jag brukar svära högt när jag ser folk som parkerar där utan att ha med sig barn, säger Maria Lundgren.Foto: Johanna Eriksson

Maria Lundgren, Tobias Oskarsson och sonen Albin har precis handlat på Ica Maxi. Bilen ställde de helt korrekt på en av familjeparkeringens breda platser. När de blir tillfrågade om hur det fungerar med familjeparkeringen kommer en snabb reaktion.

– Jag brukar svära högt när jag ser folk som parkerar där utan att ha med sig barn, säger Maria Lundgren.

– Många är väldigt lata, ibland knallar det ut en äldre herre ur bilen eller någon yngre. Men är man gammal ska man ställa sig på en vanlig plats, säger Tobias Oskarsson.

En omfattande diskussion har blossat upp på Barometern.se kring ämnet. En läsares synpunkter på familjeparkeringen utanför Ica Maxi har i nuläget resulterat i runt 200 kommentarer. Och det märks att de flesta har en åsikt kring parkeringen. En äldre dam som inte vill ha med sitt namn är kritisk till att familjeparkeringen är placerad nära ingången.

– Det är fel, de som står där nu har bra ben. Jag tycker att de gamla ska få stå där, säger hon.

Utanför Ica Maxi finns åtta rutor för familjeparkering. Mellan varje ruta finns ett extra svängutrymme.

– Har du en barnstol måste du kunna öppna dörren för att få in den ordentligt, säger Mari-Anne Josefsson.

Hon tycker det är konstigt att familjeparkeringen är nära entrén.

– Det är unga människor och småbarn kan ju springa, säger hon.

Jonatan Bergöö
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.