Fall med gravid kvinna anmäls

Chefläkare Rolf Sandin vid Länssjukhuset har gjort en lex Maria-anmälan utifrån en händelse som kunnat medföra allvarlig skada eller sjukdom.
Kalmar • Publicerad 26 juni 2012

En kvinna med positivt graviditetstest genomgick upprepade ultraljudsundersökningar utan att man lyckats identifiera den normala graviditet som ändå förelåg. Detta föranledde bland annat två operativa ingrepp för att utesluta utomkvedshavandeskap och andra onormala tillstånd.

Först efter sista operationen lyckades man med ultraljud påvisa graviditeten. Graviditeten tycks lyckligtvis fortsätta normalt men anmälan till Socialstyrelsen görs för att värdera om de diagnostiska strävandena varit tillräckliga för att verifiera normal graviditet och därmed undanröja behovet att utesluta andra onormala tillstånd.

Pia Andersson Hobert
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.