Ettrig snöstorm drar över landet

Nästa lågtryck från sydväst klarar vi oss undan det mesta av.
Kalmar • Publicerad 11 november 2010

Efter en andhämtningspaus även under torsdagen sedan snöovädret dragit bort också upp över norra Sverige, står ett nytt lågtryck från sydväst på kö och kommer på fredagen in med hård blåst och nederbörd som regn i söder och snö i norra Götaland och södra Norrland.

Enligt prognoser både från den norska väderlekstjänsten och den svenska SMHI klarar vi oss här i sydost dock undan det värsta som i stället träffar mellansverige och södra Norrland.

I Kalmar län blir en mulen fredag, med regn ibland, och betydligt bättre väder på lördag med även sol. Temperaturen dagtid ligger klart över nollan. Fredagen blåser en svag vind och på lördag något starkare vindar men inte kraftig blåst.

Lågtrycket beskrevs på tisdagen som ett som kan utvecklas till ett ettrigt oväder med stormvindar över södra norrlandskusten, men mycket kan ju hända ännu.

Jörgen Danielsson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.