GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Ett 80-tal restauranger har anmält sig till kommunens lista

Mer än 80 restauranger, pizzerior och hamburgerställen runtom i kommunen har anmält sig på listan över platser där gymnasieelever kan äta lunch gratis.
Kalmar kommun • Publicerad 23 mars 2020
Foto: Fredrik Sandberg / TT

I förra veckan släppte Kalmar kommun ett åtgärdspaket för att hjälpa näringslivet. En av punkterna var att ge gymnasieelever 75 kronor om dagen för att äta lunch på lokala restauranger. Kommunen rekommenderar take away för att minska risken för smittspridning..

Satsningen har gett resultat. Vid elvatiden på måndagen hade drygt 80 restauranger anmält sig till kommunens lista.

– De flesta finns i Kalmar, men vi har även restauranger och pizzerior från bland annat Påryd, Rockneby, Smedby, Lindsdal och Ljungbyholm, säger företagslotsen Christian Hultén.

Vad säger restaurangerna till er?

– Det har varit ett jättestort gensvar från restaurangerna. Alla är positiva och tycker att det är ett jättebra initiativ.

Frågorna från restaurangerna handlar mest om praktiska saker, till exempel hur luncherna faktureras och hur eleverna ska legitimera sig.

– Luncherna gäller elever som pluggar i Kalmar kommun och som är berättigade till skollunch i normala fall.

Måndagen är första dagen som gymnasieelever kan äta gratis för 75 kronor på restauranger på listan.

– Det ska bli jättekul att se hur det går, säger Christian Hultén.

Jonatan BergööSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Barometern och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.