Annons

Entreprenör fick jämställdhetspris: ”Hedrande”

Kalmar • Publicerad 8 mars 2018
Ingegerd Petersson och Marita Fransson från Centerkvinnorna prisade Ulla Larsson med tårta och diplom för hennes arbete med Porten Café & Restaurang.
Ingegerd Petersson och Marita Fransson från Centerkvinnorna prisade Ulla Larsson med tårta och diplom för hennes arbete med Porten Café & Restaurang.Foto: Jonatan Nilsson

Centerkvinnorna har under många år delat ut ett jämställdhetspris med tårta och diplom till kvinnor som driver företag och som man vill synliggöra.

I samband med internationella kvinnodagen på torsdagen prisades Ulla Larsson, som driver Porten Café och Restaurang i Kalmar, för sitt entreprenörskap.

Annons

– Vi har följt Ullas arbete under många år, sedan hon startade kaféet nere på Västerportkyrkan. Det började smått och trångt och blev mer och mer känt och sedan expanderade hon och flyttade hit. Det sociala innehållet i verksamheten ger människor en möjlighet att växa. Och det är det som vi vill lyfta fram, säger Ingegerd Petersson.

Ulla Larsson var stolt över utmärkelsen.

– Det känns oerhört hedrande. Det är en verksamhet som gör stor skillnad, säger hon.

Jonatan NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons