GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Eldsjälen Linnéa kan bli hjälte

För elfte året i rad hyllas Svenska hjältar på en tv-gala i höst. Linnéa Thurfjell, Kalmar, är med i urvalsprocessen.
Kalmar • Publicerad 30 januari 2018
Linnea Thurfjell är med i urvalsprocessen inför höstens gala Svenska hjältar.
Linnea Thurfjell är med i urvalsprocessen inför höstens gala Svenska hjältar.Foto: Mats Holmertz

Galan Svenska hjältar arrangeras av Tv4 och Aftonbladet och hjältarna nomineras av svenska folket. Linnéa Thurfjell, som har ett stort engagemang inom parasport, är en av de nominerade som Aftonbladet gjort ett inslag om. Till hösten väljer en jury ut vilka som går vidare till den stora galan.

– Det är jätteroligt att bli nominerad, men det känns lite overkligt. Det finns så många fina människor och jag känner mig inte som någon hjälte. Jag har bara engagerat mig i handikappidrotten för att det känns meningsfullt, inte för att få uppmärksamhet själv. Men hur det än går är det bra att parasporten får publicitet, säger hon.

Förra året fick Linnéa Thurfjell ta emot priset som Årets Eldsjäl på Eldsjälsgalan i Stockholm. Dessförinnan fick Fritidskanalen Kalmar kommuns tillgänglighetspris. Ett projekt inom Lindsdals IF där hon arbetat för att ge barn som har särskilda behov en aktivare fritid. Men allt har inte bara varit framgång. I en stor intervju i Barometern berättade hon öppet om hur allt blev för mycket och hur hon fick diagnosen utmattningsdepression.

– När man hamnar i en utmattningsdepression värderar man inte sig själv högt så därför känns det upplyftande att bli nominerad till ett sådant här pris. Flera har skrivit jättefina texter om mig som jag har fått läsa och det värmer, säger Linnéa Tjurfjell.

Kommentera, dela och gilla gärna artikeln nedan.

Veronika KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.