Kalmar Animal Save protesterar

Kalmar Artikeln publicerades
Martin Smedjeback, Stockholm, deltog i en manifestation i rondellen framför KLS Ugglarps slakteri på onsdagen.
Foto:Suvad Mrkonjic
Martin Smedjeback, Stockholm, deltog i en manifestation i rondellen framför KLS Ugglarps slakteri på onsdagen.

Kalmar Animal Save ordnade på onsdagen sin andra manifestation i Kalmar. Sju personer stod utplacerade vid rondellen utanför slakteriet.

Gruppen gjorde en liknande manifestation utanför KLS Ugglarps för fem veckor sedan. Som ett resultat av den blev de inbjudna av slakteriets chef att se insidan av slakteriet i augusti.

– Jag är glad över att vi får göra ett studiebesök, säger Cathrine Rindstig, dietist och medlem från Mönsterås. Alla borde se hur djuren dödas så att man kan ta ställning till om man vill stödja det eller inte.

Kalmar Animal Save är en lokalgrupp inom Save Movement Sverige, en förening som grundades tidigare i år. Den är i sin tur del av ett internationellt nätverk av Save-grupper som alla står utanför slakterier för att vara där för djuren och för att lyfta frågan om djurens rätt till liv.

    – Idag när det finns så fantastisk växtbaserad mat så är det ett fullkomligt onödigt våld vi utövar mot de oskyldiga djuren, säger Martin Smedjeback, Stockholm, ordförande i Save Movement.