”Det känns alltid som om jag inte har något mer att skriva om.”

Kalmar Artikeln publicerades
Åsa Strandberg, distriktssköterska och krönikör i Barometern-OT.
Åsa Strandberg, distriktssköterska och krönikör i Barometern-OT.

Barometerns krönikör Åsa Strandberg skrev en krönika om sin vardag som distriktssköterska under rubriken ”Sluta kalla oss hjältar”. Sedan publiceringen i fredags har krönikan mer än 31 000 visningar, delats mer än 600 gånger på Facebook – och är en av årets mest lästa publiceringar på Barometern-OT.

Varför valde du det ämnet?

– Jag har skrivit krönikor i Barometern-OT i fem år nu, tanken att skriva om just min vardag har legat och bubblat hela tiden. Men det är ett svårt ämne, det blir som att gå på glas. Vår vardag är viktig, men jag vill absolut inte att det arbete vi utför är bättre och viktigare än någon annans. Det är en viktig balans att hitta i texten.

Här kan du läsa krönikan:

Hur märkte du själv att just denna krönika väckte ett stort intresse?

– Jag fick reda på tidigt att texten skulle ligga öppen för alla att läsa eftersom ämnet var viktigt. Då förstod jag nog att den skulle spridas. Sedan har jag fått väldigt stor respons, på sociala medier, i mejl och människor som pratat med mig. Det känns naturligtvis väldigt bra.

– Sedan ser jag att den har delats av väldigt många, inte enbart att mina kollegor och kamrater. Det är mitt fack, politiker och läsare som spritt texten vidare, det känns lite som texten slog huvudet på spiken i ett viktigt ämne.

Hur ska du kunna "toppa" den här krönikan? Du ska ju snart skriva fler.

– Haha, jag som redan har skrivångest varje gång jag ska skriva. Det känns alltid som om jag inte har något mer att skriva om. Men jag har ett öppet mandat, jag skriver filosofiskt, roligt och ibland allvarligt. Jag får se vad nästa krönika kommer att handla om men det kanske finns anledning att följa upp den här texten också.

Fler krönikor av Åsa Strandberg:

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.