Deras podcast gör succé på topplista

Kalmar Artikeln publicerades
Jenny Borg och Linn Larsson producerar podden Spöktimmen. Sista avsnittet i säsong ett sänds strax före julafton, sedan kör säsong två i gång efter nyår.
Foto:Privat
Jenny Borg och Linn Larsson producerar podden Spöktimmen. Sista avsnittet i säsong ett sänds strax före julafton, sedan kör säsong två i gång efter nyår.

Ur fascinationen för det övernaturliga föddes podcasten Spöktimmen. Nu ligger den i topp på Itunes topplista.…– Det har gått bättre än vad vi vågade tro, säger Jenny Borg.

Spöktimmen firar fina framgångar på Itunes just nu. Som bäst har podden varit uppe på en andraplats. Den har också fått ett varmt mottagande av lyssnarna.

– Än så länge är det bara väldigt positiva reaktioner så det är väldig kul. Folk tycker det är kul att vi tar upp och diskuterar spännande ämnen.

Det säger Jenny Borg från Lindsdal som tillsammans med Linn Larsson ligger bakom podden.

  De båda träffades när de pluggade på Linnéuniversitetet i Kalmar. Ur deras gemensamma intresse för det övernaturliga föddes idén till ett radioprogram under deras tid på universitetet.

  – Från dess att vi träffades på universitet har vi tyckt att det övernaturliga är spännande och läskigt. Dessutom älskar båda skräckfilmer så det blev att vi pratade mycket om det, säger Jenny Borg.

  Efter att de läst klart utbildningen förra året tog de med sig sitt intresse till Stockholm och paketerade det i en podcast. Spöktimmen var född.

  – I stället för att bara läsa upp historier tar vi upp ämnen och diskuterar dem. Det kan vara spöken, det kan vara mord, det kan vara aliens. I stort sett vad som helst som vi tycker är obehagligt, säger Jenny Borg.

  Som mest har ett avsnitt nått 12 000 lyssnare och totalt har podden ungefär 26 000 lyssningar i veckan.

  – Jag hoppas att vi kan växa och att folk ska fortsätta tycka om det vi gör, säger Jenny Borg.