Demonstration för syriska oppositionen

Talföra demonstranter uppmärksammade situationen i Syrien. Över 3 000 döda i landet där den arabiska våren ännu inte påverkat styret.
Kalmar • Publicerad 22 oktober 2011
Foto: Paul Madej
Aref Hassan med dottern Dilyar demonstrerade till förmån för landsmännen och oppositionen i Syrien.
Aref Hassan med dottern Dilyar demonstrerade till förmån för landsmännen och oppositionen i Syrien.Foto: Paul Madej

Egypten var först, sedan föll Tunisien och i torsdags också Libyen. Men den arabiska våren har ännu inte haft något lyckligt slut i Syrien. Medan regeringschefer fallit runt om i de arabiska länderna vid Medelhavet klamrar sig Bashar al-Assad sig kvar vid makten i Syrien. Men det är bara en tidsfråga menar Madjid Madjid som under lördagen ordnade en demonstration som stöd till den syriska oppositionen.

– Det kommer att ske snart. Men så länge presidenten har stöd av Kina och Ryssland så tar det allt längre tid, säger han.

Det var ett 70-tal människor som deltog i manifestationen på Larmtorget.

– Bijad Azadi, Bijad Azadi, leva friheten ropade deltagarna.

Det bor ett 20-tal familjer med syriskt ursprung i Kalmar, de flesta av dem är kurder. Det märktes också under lördagen då det var lika många kurdiska flaggor som syriska.

– Hittills har det dött över 3 000 personer. Men det skrivs knappt något alls om problemen i Syrien, säger Madjid Madjud.

Anders Blank
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.