Delad seger i årets rugby

Kalmar Artikeln publicerades

Live-published photos and videos via Shootitlive

En kung och en drottning från vardera skolan fixade festen. Stagg/Jennys Karar Mhawel gjorde tre mål i deras vinstmatch. Och Kaggs Anna Gunnarsson gjorde hela fem mål i något som blev hennes sista rugbymatch.

Precis som förra året vann Stagg/Jennys killar och Kaggs tjejer rugbyn. Men de två matcher hade två helt olika ansikten. Killarnas match var en tillknäppt historia med två defensivt starka lag och resultatet var målsnålt, bara 1-0 fram till sista perioden. Tjejernas match var betydligt mer underhållande det blev hela 8-5 till Kagg. En bidragande orsak till segern var Anna Gunnarsson som gjorde hela tre mål. För henne var det naturligtvis mycket glädje, men också lite ledsamt.

LÄS MER FRÅN MATCHEN:

– Ja. Jag har gjort mitt nu. Jag har varit med tre gånger och vi har vunnit alla gångerna. Jag tror att jag har gjort totalt nio mål. Det är jag väldigt nöjd med, säger hon.

Drottningen: Anna Gunnarsson gjorde fem mål.
Drottningen: Anna Gunnarsson gjorde fem mål.

Hennes motsvarighet på killsidan heter Karar Mhawel som ledde sitt lag mot en 4-0 seger mot Kagg. Han gjorde tre av fyra mål.

Varför vinner ni?

– Vi är ett starkt kollektiv, vi har ingen fixstjärna. Vi arbetar ihop, säger Karar Mhawel.

Ingen fixstjärna men någon som gör tre mål?

 Kungen: Karar Mhawel gjorde tre mål.
Kungen: Karar Mhawel gjorde tre mål.

– Äh, någon måste göra dem. Jag hade väldigt bra hjälp idag, säger han.

Karar Mhawel var även med i förra årets vinstmatch och har en chans till att bli lika lyckosam som Anna Gunnarsson i nästa års match.

Resultatet var identiskt med förra året. Då vann också Kaggs tjejer och Stagg/Jennys killar. Kaggs tjejer har nu vunnit tre år i rad.

Hård kamp om att placera bollen på mattan.
Hård kamp om att placera bollen på mattan.
Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.