De ska åka bräda över Öland

Från Smedby in till Kalmar är inte tillräckligt. Därför bestämde de sig för något mer extremt och i helgen tar de nu sina brädor för att rulla fyr till fyr på Öland.
Kalmar • Publicerad 18 juli 2012
Foto: Paul Madej
Rickard Lindgren och Felix Olofzon, båda 16 år, ska tillsammans med vännen Oliver Sandén utmana sig själva i helgen. Då tar de sina longboards och rullar fyr till fyr på Öland.
Rickard Lindgren och Felix Olofzon, båda 16 år, ska tillsammans med vännen Oliver Sandén utmana sig själva i helgen. Då tar de sina longboards och rullar fyr till fyr på Öland.Foto: Paul Madej
Foto: Paul Madej

– Tanken att dra brädan över Öland kändes ganska cool, säger Rickard Lindgren, 16 år.

Först var det nämligen bara det. En tanke. Men i helgen blir det verklighet och tillsammans med vännerna Felix Olofzon och Oliwer Sundén, alla från Smedby, ska de rulla fyr till fyr på Öland på sina longboards.

– Det blir en kul grej, bara det att kunna säga sen att vi gjorde det, fortsätter Felix Olofzon, 16 år.

Planen är att de ska klara av projektet fredag till söndag och längs vägen kommer två husvagnar att finnas utställda, den ena på Mölltorps camping i Färjestaden. Var den andra ska stå är inte bestämt än.

– Vi kommer att höra av oss till vår kompis som har den, så var den hamnar beror lite på när vi kommer att behöva den. Hur trötta vi är, förklarar Rickard Lindgren.

Om de får mersmak av utmaningen funderar de på att göra något liknande igen, nästa år.

– Då blir det från Ystad till Haparanda, skrattar båda två.

Nej, kanske inte riktigt så långt. Men det skulle i alla fall kunna bli en tradition, konstaterar de.

– Det skulle kunna bli ett årligt event och kanske i en större grupp där man utökar sträckan lite för varje år, säger Rickard Lindgren.

Isabella Lindholm
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.