Ironmanhjältarnas egna ord om loppet i Kalmar

Kalmar Artikeln publicerades
Anders Hildingsson och Carl Jörneklint – två Oskarshamnstriathleter – stöttade varandra på vägen mot målet på Stortorget i Kalmar.
Foto:Sofia Hildingsson
Anders Hildingsson och Carl Jörneklint – två Oskarshamnstriathleter – stöttade varandra på vägen mot målet på Stortorget i Kalmar.

Långa förberedelser, massor av slit, men också personliga och starka drivkrafter – och en otrolig glädje. Det finns en historia bakom varje målgång i Ironman i Kalmar. Här samlar vi deltagarnas egna berättelser, så kallade race reports.

Saknar du någon på listan? Mejla oss gärna på ironman@barometern.se så länkar vi upp dem här.

Anders Hildingsson, Oskarshamn:

Barometern följde Anders Hildingsson inför Ironman – och vi träffade honom även efter loppet. Men här berättar han med egna ord hur han fann styrka i att tänka på sin dotter Tilda under loppet: "Tackar Tilda genom att göra en slängpuss till himlen och känner bara en stor lycka och lättnad"

  Läs Anders Hildingssons race report här.

  Aron Modig, Stockholm:

  Riksdagsledamoten (KD) fick sin första Ironmanupplevelse i Kalmar, så här berättar han om förberedelserna, loppet och upplevelserna.

  Läs Aron Modigs race report här.

  Julia Montgomery, Malmö:

  Ett av de få damproffsen i loppet. "Vi var endast fem stycken tjejer i proffsklassen och jag kan säga att kändes väldigt märkligt att stå där vid starten där mycket fokus låg på just vår start."

  Läs Julia Montgomerys race report här.

  Helena Nimbratt, Täby:

  Berättar om sitt lopp bit för bit – och om känslan att nå målet: "Roger står bakom kravallstaketet med Edith på armen med ögonen fulla av tårar! Han ger mig en lång puss."

  Läs Helena Nimbratts race report här.

  Magnus Högfeldt, Stockholm:

  "Den korta versionen från Kalmar Ironman 2016 är att det var riktigt jäkla roligt. Den lite längre kommer här", så inleder Magnus Högfeldt sin race report. Hela hittar du här under.

  Läs Magnus Högfeldts race report här.

  Aron Anderson, Täby:

  Äventyrare som nu siktar mot att skida till Sydpolen. Har själv publicerat en film från sitt lopp i Kalmar:

  Ironmans egen film från loppet: