Annons

Anders Enström: Därför förändrar vi de dagliga korsorden i tidningen

Från och med i dag förändrar vi de flesta av Barometern-OT:s dagliga korsord. Och inom några veckor blir det premiär för en ny korsordssektion på barometern.se.
Anders EnströmSkicka e-post
Publicerad 2 maj 2022
Anders Enström
Detta är en personligt skriven text i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Här är några exempel på hur korsorden kommer att se ut.
Här är några exempel på hur korsorden kommer att se ut.

De flesta av er läsare skulle nog säga att nyheterna är det viktigaste i tidningen. Men få skulle säga att nyheterna är allt. Relationen till tidningen bygger också på annat: annonser, serier, väderkartan och tv-tablåer till exempel.

Och korsord. Det är därför vi för några år sedan införde dagliga helsideskryss. Den satsningen fortsätter vi med, men nu med ny leverantör. Sverigekrysset (tisdagar) och Miljonkrysset (torsdagar) består, men övriga dagar blir det nya kryss med olika teman.

Annons

Med Keesing som leverantör (Dagens Nyheter, Svenska Dagbladet och Göteborgs-Posten är exempel på andra kunder) kan vi utveckla möjligheterna att lösa kryssen digitalt. Vilket allt fler läsare redan gör. Inom några veckor kommer vi att lansera en ny sektion på vår sajt där alla kryssen kommer att ligga samlat. Enklare att hitta och enklare att använda.

Vi vet att nya kryss alltid innebär en omställning, en bruten vana. Känns de lättare, svårare, bättre eller sämre? Hör gärna av dig med synpunkter.

Men framför allt: Lycka till med klurandet!

Annons
Annons
Annons
Annons