GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

CHATT: Privatekonomen svarade på frågor om hushållsekonomi

Oron i ekonomin är stor med hög inflation och bolåneräntor på väg uppåt. Därflr gav Barometern-OT sina läsare chansen att ställa frågor om ekonomi till Swedbanks privatekonom Arturo Arques.
Kalmar län • Publicerad 6 juni 2022 • Uppdaterad 9 juni 2022
Arturo Arques är Swedbanks privatekonom och en flitig föreläsare.
Arturo Arques är Swedbanks privatekonom och en flitig föreläsare.Foto: Mats Holmertz

Arturo Arques är en välkänd föreläsare kring privatekonomi och medverkar ofta i tidningar och i tv. Han är sparbankernas privatekonom och bevakar bostadsmarknaden och hushållsekonomi, men har också en tidigare karriär inom läraryrket bakom sig.

På grund av de kraftiga prishöjningarna och den allmänna osäkerheten i ekonomin är många oroliga för hushållsekonomin inför framtiden. På onsdagskvällen fick tidningens läsare chansen att chatta direkt med Arturo Arques. Här nedanför hittar du alla frågor och svar.

Arturo Arques är Kalmaraktuell och under torsdagsförmiddagen ska han föreläsa på gymnasieskolor och senare under dagen för kunder från Swedbank i Kalmar. Det är Kalmarkontoret som bjudit in privatekonomen.

– Han har varit här tidigare och är en uppskattad föreläsare. De här aktiviteterna är en del av vårt samhällsengagemang, bland annat vill vi ge unga chansen att lära sig mer om privatekonomi, berättar Zana Eliassi från Swedbank i Kalmar.

Anna BorgSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Barometern och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.