Busslinje en flopp

Hittills har ringlinjen i Lindsdal varit ett fiasko. I april gjordes totalt 25 resor med någon av ringlinjens 240 turer.
Kalmar • Publicerad 28 maj 2014
Foto: 

Linjen infördes på försök efter att främst PRO klagat över att bussarna i Lindsdal efter omläggningen där ringlinjen byttes ut en linje där resande fick ta sig till centrum för att kunna åka till Kalmar. Ringlinjen infördes den 24 mars och körs på prov fram till den 30 maj med åtta turer om dagen. Hur många som hittills tagit bussen i maj månad är inte klarlagt ännu men siffrorna för april ger att 25 resor gjordes med de totalt 240 turerna.

– Det har inte slagit så väl ut men vi har inte majsiffrorna ännu. Den generella uppfattningen är att det inte varit någon rusning nu heller, säger Katharina Seijsing, Trafik- och planeringschef vid Kalmar läns trafik, KLT.

KLT lade om busslinjerna i augusti förra året och resandet har ökat, även i Lindsdal. På de ordinarie linjerna är ökningen runt 11 procent. Sedan omläggningen har resandet ökat med cirka 15 procent för stadstrafiken vid en jäm­förelse september 2012 till mars 2013 och motsvarande period året efter.

– Det är riktigt bra faktiskt, säger Katharina Seijsing.

Emma Nordander Arenius
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.