Brovell växlar upp – blir chef för Ironman i Sverige

Kalmar Artikeln publicerades
Foto: Lasse Hansson

Han har kombinerat heltidsjobb med att vara tävlingsansvarig för Ironman i Kalmar.

Men framöver blir det fullt fokus på Ironman för Henrik Brovell.

– Det ska bli skönt att bara kunna fokusera på en sak, säger han.

Som tävlingsledare för Ironman Kalmar har Henrik Brovell lagt ner mycket tid de senaste åren. Trots det har tävlingen bara varit en sidosyssla – han har samtidigt jobbat heltid på Linnéuniversitetet som sektionschef för IT.

Men från och med måndag blir det Ironman på heltid när han går han från att vara race manager till att bli managing director för Ironman Sweden.

Översatt till svenska innebär den nya titeln att han blir Sverigechef och ansvarig för marknaden här.

– Jag kommer att jobba med våra event i Sverige som är Kalmar och Jönköping och utvecklingen av den här marknaden. Sedan kommer jag även jobba med andra event, dels i vår region som heter Northern Europe, där Danmark, Norge, Finland, Baltikum och Polen ingår, dels kommer jag även till viss del vara inblandad i andra europeiska event. Men jag kommer att vara stationerad på vårat kontor i Kalmar.

Vad ser du för utmaningar?

– Utmaningarna är att skapa ett bra upplägg i Sverige med befintliga event och titta på hur vi kan utveckla eventportföljen framåt. Och sedan så ska vi ju skapa ett bra team här i Sverige som jobbar med vår region. För det är så vi vill ha det, att man inte bara jobbar med ett land eller ett event utan att vi jobbar över gränserna tillsammans.

Känslan?

– Det ska bli kul och skönt att kunna fokusera på en sak. Och sedan får jag jobba lite med min hobby. Jag är ju ändå triatlet i grund och botten och att få jobba med det man tycker är riktigt roligt är stimulerande, säger Henrik Brovell.

LÄS OCKSÅ:

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.