Bröder bunkrade öl – fälls för smuggling

Bröderna åkte till Tyskland för att bunkra alkohol. Men lasten blev väl stor och nu blir de av med alltihop.
Kalmar • Publicerad 26 mars 2010

I mitten av oktober vinkade tullare in männens bil sedan de passerat Öresundsbron. På fråga uppgav de att de bara hade med sig en mindre kvantitet öl och sprit. Det stämde inte.

När lådorna plockats ut och sammanräknats visade det sig att de under sin Tysklandsresa köpt på sig drygt 92 liter starksprit och 1 671 liter öl.

Beslaget ledde till åtal och nyligen stod bröderna, som är från Kalmar kommun, inför rätta. Där hävdade de att 13 lådor öl var avsett för eget bruk och att resten skulle användas dels vid en föreningsfest, dels vid en förlovningsfest.

I en dom på torsdagen avfärdas männens förklaringar som inte trovärdiga och fällde dem därför för smuggling. Båda dömdes till villkorliga domar med 120 timmars samhällstjänst. Den beslagtagna alkoholen tar staten hand om.

Peter Karlsson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.