Annons

BOSTADSKOLLEN: Familjehistoria i huset ✓ Aspöpar med stil ✓ Topplistor

I det här veckosvepet har vi samlat senaste nytt från länets bostadsmarknaden. Läs de bästa reportagen, senaste nyheterna och få koll på vad som lockar störst intresse på bostadsmarknaden just nu.
Digital Bas - första månaden gratis!
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Kalmar län • Publicerad 7 mars 2022 • Uppdaterad 10 mars 2022
I veckans bostadssvep i Barometern-OT möter du bland annat familjen som är fjärde generationen i 1800-talsvillan i Oskarshamn och stilssäkra paret Brodd som har byggt sitt drömhus på Aspö. Vi ger dig även koll på de senaste bostadsnyheterna i vårt spridningsområde där vi även summerar bostadsmarknaden i februari.
I veckans bostadssvep i Barometern-OT möter du bland annat familjen som är fjärde generationen i 1800-talsvillan i Oskarshamn och stilssäkra paret Brodd som har byggt sitt drömhus på Aspö. Vi ger dig även koll på de senaste bostadsnyheterna i vårt spridningsområde där vi även summerar bostadsmarknaden i februari.

Det är få saker som lockar till läsning lika mycket som nyheter, reportage och rapportering kring hem och boende. För dig som är extra intresserad av just detta rekommenderar vi även ett besök på vår specialsajt för Bostad där vi har samlat det senaste vi har publicerat på temat hus, hem och trädgård.

För dig som vill få löpande rapportering om fastighetsaffärerna i våra tio kommuner från Torsås i söder till Hultsfred i norr får du senaste nytt här.

Johannes Grandin-Svärd och sambon Olivia Fridhed, med sonen Valdemar, 10 månader, trivs i sitt nyrenoverade hus på Pottaskevägen.
Johannes Grandin-Svärd och sambon Olivia Fridhed, med sonen Valdemar, 10 månader, trivs i sitt nyrenoverade hus på Pottaskevägen.Foto: Roger Carlsson

Fjärde generationen i 1800-talshuset: ”Vi firade alltid jul här”

Annons

Olivia Fridhed, 28, och Johannes Grandin-Svärd, 34, bor i ett av Oskarshamns förmodligen mest publika och uttittade hus. Det är byggt redan 1884 och har gått i släkten i fyra generationer. Vi kikade förbi hos familjen på Pottaskevägen och gjorde ett reportage i vår serie Hur är det att bo här?

Tipsa oss

Vad vill du läsa om?

Häftiga hus? Varsamma renoveringar? Stans bästa utsikt? Unga inflyttare? Eller varför inte konsumentjournalistik om bostadsmarknaden. Vad vill du läsa mer om när det gäller Hem och boende? Tipsa gärna oss på Baromtern-OT – mejla tips@barometern.se och berätta.

Så här ska parhusen på Skrovgatan se ut.
Så här ska parhusen på Skrovgatan se ut.Foto: Privat

”Förhoppningen är att första inflyttning blir efter sommaren 2023”

Småländska Hems planer på parhus på det nya området intill Gunnarsö i Oskarshamn är nu nära att förverkligas. Vi tog ett snack med mäklaren Marcus Lönnbom om projektet.

Camilla och Håkan Brodd älskar färg och vackra saker. Deras hem på Aspö i Blekinge är både lekfullt och stramt, färgrikt och stilrent på samma gång.
Camilla och Håkan Brodd älskar färg och vackra saker. Deras hem på Aspö i Blekinge är både lekfullt och stramt, färgrikt och stilrent på samma gång.Foto: Andreas Blomlöf

Aspöparet bor med stil: ”Här är jag hemma på ett helt annat sätt”

Camilla och Håkan Brodd har ägnat sina arbetsliv åt att locka fram personligheten hos andra och ge inspiration att visa sig från sin bästa sida. Deras hus är liksom det nya Instagramkontot en färgfylld hyllning till allt som de älskar mest. Kläder, inredning, god mat – och varandra.

En del talar om bostadsbubbla. Andra talar om het bostadsmarknad. Åren under pandemin har präglats av stort intresse för våra hem och bostäder – vi guidar dig genom bostadsmarknaden.
En del talar om bostadsbubbla. Andra talar om het bostadsmarknad. Åren under pandemin har präglats av stort intresse för våra hem och bostäder – vi guidar dig genom bostadsmarknaden.Foto: Janerik Henriksson/TT

LISTOR: Vi ger dig bästa kollen på den lokala bostadsmarknaden

Här kan du se vilka villor som har lockat högst prislappar under februari månad, där vi bygger på med nya topplistor kommun för kommun de närmaste dagarna.

MISSA INTE: Allt om länets bostadsmarknad – läs mer om Hem och boende på vår egen bostadssajt.

FLER LÄSTIPS OM HEM & BOENDE:

Per JakobssonSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons