Annons

BOSTADSKOLLEN: ✓ Dyraste husen i januari ✓ Ett landmärke i grönt ✓ De satsar på Öland

I det här veckosvepet har vi samlat senaste nytt från länets bostadsmarknaden. Läs de bästa reportagen, senaste nyheterna och få koll på vad som lockar störst intresse på bostadsmarknaden just nu.
Kalmar län • Publicerad 7 februari 2022 • Uppdaterad 22 februari 2022
I veckosvepet Bostadskollen tar vi bland annat dig med på en riktig höjdare när vi åker hela vägen upp i det gröna landmärket som står redo för inflyttning på Bergagårdshöjen. Här är det fritt blås ut över Kalmar med omnejd.
I veckosvepet Bostadskollen tar vi bland annat dig med på en riktig höjdare när vi åker hela vägen upp i det gröna landmärket som står redo för inflyttning på Bergagårdshöjen. Här är det fritt blås ut över Kalmar med omnejd.Foto: Mats Holmertz

Det är få saker som lockar till läsning lika mycket som nyheter, reportage och rapportering kring hem och boende. För dig som är extra intresserad av just detta rekommenderar vi även ett besök på vår specialsajt för Bostad där vi har samlat det senaste vi har publicerat på temat hus, hem och trädgård.

För dig som vill få löpande rapportering om fastighetsaffärerna i våra tio kommuner från Torsås i söder till Hultsfred i norr får du senaste nytt här.

Vi ger dig full koll på alla fastighetsaffärer.
Vi ger dig full koll på alla fastighetsaffärer.

LISTOR: Här är de dyraste husförsäljningarna i januari:

Annons

Varje dag publicerar vi det senaste kring bostadsmarknaden i vårt spridningsområde, inte minst med hjälp av vår bevakningstjänst för lagfarter. Varje månad sammanfattar vi även föregående månads dyraste hus på bostadsmarknaden i våra tio kommuner. Här hittar du dem:

Här saknas innehåll

Vi tog hissen till toppen i Kalmars nya landmärke

Det gröna tolvvåningshuset på Bergagårdshöjden är klart för inflyttning. Alla 95 lägenheter är uthyrda i en byggnad som är ett av Kalmars nya landmärken. Redan på långt håll tornar huset upp sig, till synes betydligt högre än sina cirka 40 meter.

Har du missat våra andra tv-höjdare från bostadsmarknaden? Häng med oss upp i byggkranen på Fredriksskans och få en utblick från Mönsterås prestigebygge i hamnen:

Det är bråda dagar för entreprenörerna Anders Bemervik och Fredrik Gyllensten, som bygger om Stora Frögården till totalt 26 bostadsrätter med inflyttning i sommar. I april tar duon över Kaj 4 i Färjestadens hamn.
Det är bråda dagar för entreprenörerna Anders Bemervik och Fredrik Gyllensten, som bygger om Stora Frögården till totalt 26 bostadsrätter med inflyttning i sommar. I april tar duon över Kaj 4 i Färjestadens hamn.Foto: David Winberg

”Vi tror mycket på Stora Frö och södra Öland”

Passiva delägare i ett mäklarkontor i Spanien. Högst aktiva ägare i Stora Frö och Färjestaden på Öland. Vi träffade Anders Bemervik och Fredrik Gyllensten för att prata om deras spännande planer i och kring Färjestaden.

Här hittar du även fler bostadsnyheter från senaste veckorna i Färjestaden:

En del talar om bostadsbubbla. Andra talar om het bostadsmarknad. Åren under pandemin har präglats av stort intresse för våra hem och bostäder – vi guidar dig genom bostadsmarknaden.
En del talar om bostadsbubbla. Andra talar om het bostadsmarknad. Åren under pandemin har präglats av stort intresse för våra hem och bostäder – vi guidar dig genom bostadsmarknaden.Foto: Janerik Henriksson/TT

LISTOR: Vi ger dig bästa kollen på den lokala bostadsmarknaden

Här kan du se vilka bostäder som har klickat mest på Hemnet senaste veckan – och vad de dyraste villorna gick för 2021.

MISSA INTE: Allt om länets bostadsmarknad – läs mer om Hem och boende på vår egen bostadssajt.

Tipsa oss

Vad vill du läsa om?

Häftiga hus? Varsamma renoveringar? Stans bästa utsikt? Unga inflyttare? Eller varför inte konsumentjournalistik om bostadsmarknaden. Vad vill du läsa mer om när det gäller Hem och boende? Tipsa gärna oss på Baromtern-OT – mejla tips@barometern.se och berätta.

FLER LÄSTIPS OM HEM & BOENDE:

Per JakobssonSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons