GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

BOSTADSKOLLEN: ✓ De bygger högsta huset ✓ Kranföraren har stans bästa utsikt ✓ Därför väljer inflyttarna Färjestaden

Här har vi samlat senaste nytt från länets bostadsmarknad förra veckan. Läs de bästa reportagen, senaste nyheterna och få koll på vad som lockar störst intresse på bostadsmarknaden just nu.
Kalmar län • Publicerad 24 januari 2022 • Uppdaterad 22 februari 2022
I veckosvepet Bostadskollen möter du bland annat nybyggarna Torsten och Hélène Gunnarsson i Mönsterås, kranföraren på Fredriksskans och inflyttarna Jan och Inger Karlsson i Färjestaden.
I veckosvepet Bostadskollen möter du bland annat nybyggarna Torsten och Hélène Gunnarsson i Mönsterås, kranföraren på Fredriksskans och inflyttarna Jan och Inger Karlsson i Färjestaden.

Det är få saker som lockar till läsning lika mycket som nyheter, reportage och rapportering kring hem och boende. För dig som är extra intresserad av just detta rekommenderar vi även ett besök på vår specialsajt för Bostad där vi har samlat det senaste vi har publicerat på temat hus, hem och trädgård.

För dig som vill få löpande rapportering om fastighetsaffärerna i våra tio kommuner från Torsås i söder till Hultsfred i norr får du senaste nytt här.

Den senaste veckan har det varit många nyproduktioner i länet i fokus i vår rapportering. Vi har besökt hamnen i Mönsterås där en ny silhuett ersätter den gamla hamnsilon, vi har klättrat upp i kranen över nybyggena på Fredriksskans i Kalmar och träffat inflyttare som snart uppfyller sin dröm i Färjestaden. Här har vi samlat de reportage och nyheter du inte ska missa från senaste veckan i Barometern-OT – för dig som vill ha lite extra bostadskoll:

Torsten och Hélène Gunnarsson är paret som ligger bakom bygget och själva flyttar in i det nya landmärke som ersätter silon i Mönsterås hamn.
Torsten och Hélène Gunnarsson är paret som ligger bakom bygget och själva flyttar in i det nya landmärke som ersätter silon i Mönsterås hamn.

Torsten och Hélène är byggherrar i Mönsterås hamn – vi kikade in i huset som ersätter silon

Till sommaren går deras dröm i uppfyllelse. Då ska det 28 meter höga huset i Mönsterås hamn stå klart för inflyttning. Vi fick en exklusiv rundvandring av drivkrafterna bakom bygget, paret Torsten och Hélène Gunnarsson, som själva kommer att flytta in huset som havet som närmaste granne.

32 meter upp i luften – nedanför byggkranen växer husen fram på Fredriksskans

Intresset har varit stort. Det är klassisk Kalmarmark som bebyggs. Och det var länge sedan vi hade ett så stort bostadsprojekt i Kalmar så centralt. Vi spanade in vid bygget intill Stagneliusskolan och hittade en något udda vinkel för vårt tv-reportage – uppe i byggkranen. Här kan du se inslaget – och läsa mer om de nya husen som väntas stå klara 2023.

Har du missat vår återblick på Fredriksskans från förr? Läs den här – vi flaggar för många härliga bilder som visar att det har varit en mötesplats för människor sedan länge:

Jan Karlsson och Inger Karlsson har flyttat från Vissefjärda till Färjestaden och mellanlandat på Wasa Seaside vid Granudden. Under 2023 går flyttlasset till ett av Obos radhus i två plan vid Östra skolan i Färjestaden.
Jan Karlsson och Inger Karlsson har flyttat från Vissefjärda till Färjestaden och mellanlandat på Wasa Seaside vid Granudden. Under 2023 går flyttlasset till ett av Obos radhus i två plan vid Östra skolan i Färjestaden.Foto: David Winberg

Efter frisörbesöket hittade de sin drömtomt – nu väntar Jan och Inger på att få flytta in

Färjestaden växer och är en motor för hela Mörbylånga kommun – en kommun som sett till sin nuvarande befolkningsmängd ökar mest i länet. Några av inflyttarna är Jan och Inger Karlsson, som byter Vissefjärda mot ett nytt drömboende på Öland.

Paret är inte de ensamma om att byta just Vissefjärda mot Färjestaden. Tidigare har vi mött Sixen Siverland som gör samma resa med frun Christina. Läs reportaget här:

Här hittar du även fler bostadsnyheter från senaste veckan i Färjestaden:

En del talar om bostadsbubbla. Andra talar om het bostadsmarknad. Åren under pandemin har präglats av stort intresse för våra hem och bostäder – vi guidar dig genom bostadsmarknaden.
En del talar om bostadsbubbla. Andra talar om het bostadsmarknad. Åren under pandemin har präglats av stort intresse för våra hem och bostäder – vi guidar dig genom bostadsmarknaden.Foto: Janerik Henriksson/TT

LISTOR: Vi ger dig bästa kollen på den lokala bostadsmarknaden

Här kan du se vilka bostäder som har klickat mest på Hemnet senaste veckan – och vad de dyraste villorna gick för 2021.

MISSA INTE: Allt om länets bostadsmarknad – läs mer om Hem och boende på vår egen bostadssajt.

Tipsa oss

Vad vill du läsa om?

Häftiga hus? Varsamma renoveringar? Stans bästa utsikt? Unga inflyttare? Eller varför inte konsumentjournalistik om bostadsmarknaden. Vad vill du läsa mer om när det gäller Hem och boende? Tipsa gärna oss på Baromtern-OT – mejla tips@barometern.se och berätta.

Per JakobssonSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.