Boende evakuerades vid källarbrand

Nio personer fick evakueras efter en källarbrand i ett flerfamiljshus på Folkungagatan på tisdagskvällen.
Kalmar • Publicerad 23 november 2010
Räddningstjänsten fick fläkta ut röken ur huset.
Räddningstjänsten fick fläkta ut röken ur huset.Foto: Mats Holmertz
En källare i en fastighet på Folkungagatan brann på tisdagskvällen.
En källare i en fastighet på Folkungagatan brann på tisdagskvällen.Foto: Mats Holmertz

Larmet kom vid 19.30-tiden. Det brann med öppna lågor ur en källare i ett flerfamiljshus i hörnet vid Folkungagatan/Ståthållaregatan. Hela fastigheten fick utrymmas med anledning av branden. Två personer drabbades av lindriga andningssvårigheter.

Branden hade inte startat i tvättstugan som man först trodde, utan i ett källarförråd. Räddningstjänsten skickade in rökdykare och lyckades släcka branden i källaren. Men branden visade sig bli svårsläckt. Elden gick upp genom en trumma och in i väggen och fortsatte uppe på både första och andra våningsplanet. Vid 22-tiden pyrde det fortfarande, men branden var under kontroll.

Nio personer bor i husets fem lägenheter. Huset är avspärrat i väntan på en teknisk undersökning. De boende i hyresfastigheten fick sova på en annan plats under natten med anledning av rökskadorna.

Jonatan Bergöö
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.