Bilar totalförstördes i explosioner

Två bilexplosioner förstörde tre bilar på söndagsmorgonen. Fordonen tillhör landstinget och kommunen.
Kalmar • Publicerad 20 januari 2003

På söndagsmorgonen vid halv fem-tiden small det i Slottsallén. En eller flera okända gärningsmän hade tänt eld på en bil som förstördes i en explosionsartad brand.

När räddningstjänsten kom till platsen och började sitt arbete dröjde det inte mer än ett par minuter innan nästa smäll hördes. Ytterligare en bil flammade då upp.

Sammanlagt förstördes tre bilar. Två av dem ägs av kommunen och en av landstinget.

- Allt talar för att bränderna var anlagda i två av bilarna. Till den tredje spred sig elden, säger PO Jansson, vakthavande befäl hos Kalmarpolisen.

På söndagen undersökte polisens tekniker de utbrända bilarna. Två av bilarna saknade tanklock. Enligt polisen är det troligt att en eller flera personer på något vis lyckades tända eld på den bensin som fanns i tankarna. På söndagen fanns inga misstänkta.

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.