GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Besökare rädd för att bli påkörd vid Hansa city: ”Absolut inte tryggt”

Hansa city är inte alls anpassat alls för gående eller cyklister menar en person som har vänt sig till polisen i frågan.
– Känns absolut inte tryggt för barn att röra sig där, skriver personen.
Kalmar • Publicerad 24 november 2022 • Uppdaterad 24 november 2022
En mejlskrivare har vänt sig till polisen med tankar om otrygghet att röra sig på parkeringarna vid Hansa city.
En mejlskrivare har vänt sig till polisen med tankar om otrygghet att röra sig på parkeringarna vid Hansa city.

Det är en privatperson som reagerar över trafiksäkerheten vid Hansa city. Hen tar bland annat upp parkeringen där Cervera, Jysk och Willys ligger.

”Det är väldigt otydligt vad som gäller, vad jag vet så har bilar väjningsplikt på parkering mot gående, men här kör de som galningar och har flera gånger hållit på att bli påkörd”

Personen menar att det behövs ett övergångsställe på parkeringen för att kunna ta sig över på ett säkert sätt. Mejlskrivaren önskar också ett övergångsställe från den aktuella parkeringen mot Modehuset och konstaterar att området inte är anpassat för cyklister eller gående.

Polisen har även skickat vidare mejlet till Kalmar kommun där det registrerats som ett trafikärende.

UR ARKIVET: Häng med trafikläraren till Hansa City:

Daniel BogeforsSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Barometern och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.