GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

TV: Här släpps korna ut på bete – se kosläppet på Nöbble gård

Ett av de verkliga vårtecknen i landet är när ystra kor släpps ut på bete efter en lång vinter i stallet. På torsdagsförmiddagen var det dags på Nöbble gård – och Barometern-OT livesände. Se klippet i spelaren.

Så här skrev vi inför kosläppet:

Under torsdagen är det dags för korna på Nöbble gård att släppas ut. 117 mjölkkor ska släppas ut i frihet för årets sommarbete. Ett vackert skådespel.

Veronica Svenzén laddar för årets kosläpp på Nöbble gård.
Veronica Svenzén laddar för årets kosläpp på Nöbble gård.
Foto: Jonatan Bergöö

– På något sätt är det ju ett fint vårtecken. Personligen har jag längtat extra mycket efter sommaren det här året med corona. Och korna längtar ju också efter att ha trampat betong en hel vinter, säger Veronica Svenzén.

När Nöbble gård 2019 hade ett publikt kosläpp kom det 1 200 besökare till gården.

– Det blev ett jätteevent där 200 bilar skulle parkera och vi fixade hamburgare. Det var kaotiskt. På ett sätt är det skönt att det är lugnare med folk i år även om det såklart är roligt med intresset, säger Veronica Svenzén.

Läs mer