Bankrån i Berga centrum

Swedbank i Berga centrum utsattes för ett väpnat rån vid 15-tiden i dag.
Kalmar • Publicerad 16 mars 2010

Larmet kom in till polisen klockan 14.58. En ensam rånare klev in på bankkontoret och hotade till sig en okänd summa pengar med ett vapen. Rånaren försvann därefter från platsen. Ingen kom till fysisk skada uppger polisen.

Polisen förhör i nuläget bankpersonal och annat folk som befann sig på platsen i samband med rånet.

Polisen har lagt ut ett signalement på rånaren. Det lyder så här: Man i 30 års åldern, ca 180 cm lång och kraftig kroppsbyggnad. Mörkbrunt hår. Mörkblåa joggingbyxor, tunn mörk (blå/grå) jacka . Talade svenska utan brytning. Hade hörlurar på sig. Bar med sig en större träningsväska.

Ulf Einarsson, polisens spaningsledare på plats säger att polisen nu söker personer som varit i Berga Centrum vid tiden för rånet och sett en man i mörkblå träningskläder med en stor bag, över en meter lång.

– Den drabbade kassörskan tar det bra. Vi har pratat med henne och hon får nu stöd från Swedbank, säger han.

Enligt vakthavande polisbefäl i länet på tisdagskvällen så hade de direkta insatserna efter rånet trappats ner och utredningen av rånet fortsätter som ett spaningsbrott. Det finns inga misstänkta.

Har du bilder eller vet nu något om händelsen? Kontakta oss på 0480-592 48 eller mejla oss på nyhetschefen@barometern.se.

Jonatan Bergöö
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.