Bankkort ombord kommer i december

4 frågor till Titti Nilsson, kund- och försäljningsansvarig på KLT.
Kalmar • Publicerad 15 november 2010

Hur har det gått?

- Rätt bra faktiskt. Det här är en stor omställning som berör väldigt många. Både våra resenärer och vår personal. Men det har gått förvånansvärt smidigt.

- Vi har haft lite problem med perrongutrustningarna i Kalmar, Nybro och Emmaboda. Men det är fixat nu.

Är det inte lite vågat att införa både ett nytt biljettsystem och nya taxor?

- Jo, det kan man tycka. Men vi ansåg inte att vi kunde vänta med nya taxor. Flera år har vi fått säga nej till önskemål som kunderna har haft för att det inte varit möjligt att genomföra dem med gamla biljettsystemet.

- Nu har vi ett nytt system. Då vill vi inte behålla de gamla produkterna.

Men en del får betala mer?

- Vi har sänkt rabatterna på vissa kort. Det innebär att vissa produkter blir lite dyrare. Men så småningom kommer kunden att kunna ladda resekortet via internet. Då får man rabatt som kan kompensera.

Vad händer nu?

- Bankkort ombord kommer i december. Vid årsskiftet installeras de första självbetjäningsautomaterna och därefter blir det möjligt att ladda resekortet via internet. Sedan inför vi även biljett via mobilen.

Jesper Ericson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.