Annons

Båda misstänkta häktade för utpressningsförsök

De båda män som begärdes häktade för grov misshandel, övergrepp i rättssak och två fall av försök till utpressning nekar till brott.
Kalmar • Publicerad 1 mars 2019

Det var på torsdagen som männen, som inte kommer från länet, begärdes häktade på sannolika skäl misstänkta för flera brott. Vid häktningsförhandlingarna på fredagen nekade båda till brott.

Rätten beslutade att häkta dem, eftersom det finns skäl att misstänka att de kommer försvåra utredningen eller fortsätta begå brott.

Annons

Männen, som är i 20- respektive 30-årsåldern, är båda dömda sedan tidigare. Den yngre för ringa narkotikabrott och den äldre för att ha kört svarttaxi. Brotten de nu är misstänkta för ska bland annat ha skett i samband med att en man i 25-årsåldern ska ha överfallits vid en mack på Ölandsleden. Det ska ha börjat med övergrepp i rättssak och sedan övergått i en grov misshandel. Utpressningsförsöken ska ha skett från dagen innan överfallet till några dagar efter.

Läs mer här:

Emma SkogbergSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons