Avled på akuten - rörig kommunikation kan ha bidragit

Kalmar Artikeln publicerades

En medelålders man med hjärt- och kärlsjukdom avled på akutmottagningen. Nu Lex Maria-anmäls sjukhuset. Bristande kommunikationen på plats kan ha bidragit till mannens död.

När den 53-årige mannen kom in till akutmottagningen på Länssjukhuset i Kalmar var det mycket som inte var helt klart.

Personalen uppfattade givna ordinationer, ordinerade provtagningar och den fortsatta planen för patientens vård på olika sätt.

Mannen drabbades på akutrummet av ett hjärtstillestånd och trots hjärt- och lungräddning gick hans liv inte att rädda.

Mannen hade svårt att andas, redan då han kom in, och hans sjukdom ska ha varit känd sen tidigare. Nu har chefsläkare Gunhild Nordesjö gjort en Lex Maria-anmälan. Hon skriver att bristande kommunikation och dokumentation av tagna beslut kan ha bidragit till förloppet.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.