Annons

Återblick: Här ser du Barometern-OT:s tv-klassiker

Det har gjorts många härliga tv-inslag på Barometern-OT genom åren – här är några av de mest minnesvärda.
Digital Bas - första månaden gratis!
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Kalmar län • Publicerad 4 mars 2020
Räddningstjänsten och polisen satsar på Tjorven som nya utryckningsfordon. Så löd Barometerns aprilskämt 2017 och 2018 – och fick många i landet att dra på smilbanden. Att det handlade om skämt var det ingen tvekan om.
Räddningstjänsten och polisen satsar på Tjorven som nya utryckningsfordon. Så löd Barometerns aprilskämt 2017 och 2018 – och fick många i landet att dra på smilbanden. Att det handlade om skämt var det ingen tvekan om.Foto: Jonatan Bergöö

Aprilskämt: Små bilar på utryckning blev en stor succé

Tjorven och Kalmar har en historia ihop. Nu har även Tjorven och första april en gemensam story – tack vare Barometerns aprilskämt. Första gången vi fick läsarna att dra på smilbanden var 2017, så här såg det ut då. Skämtet blev så uppskattat att vi bjöd på en uppföljning året efter. Här hittar du Tjorveninslaget i 2018 års aprilskämtstappning.

Gömda rum: Följ med in i Ölandsbrons ihåliga jätterum

Alla känner kanske inte till att Ölandsbron är ihålig i högbrodelen. Barometern följde med in i den 900 meter långa högbrodelen som går under körbanan och är uppdelad i sex sektioner på vardera 130 meter. Som mest är det hela tolv meter mellan golv och tak. Här ser du inslaget.

Victor Gullbrandsson hittade SJ-bussen ute i skogen där den stått sedan 60-talet efter att den skrotats. Möt honom i serien Motornördarna.
Victor Gullbrandsson hittade SJ-bussen ute i skogen där den stått sedan 60-talet efter att den skrotats. Möt honom i serien Motornördarna.Foto: Jonatan Bergöö

Motornördarna: Möt människorna bakom bilarna som sticker ut

Annons

En rattar en gammal polisbil, en annan kör på frityrolja och en tredje bygger bilar som han själv inte kan köra på grund av åksjuka. Här ser du alla avsnitt av Barometern-OT:s serie Motornördarna.

Sist ut i serien 2016 var Ia Sellerbergs möte med den assisterande tränaren Henrik Rydström i gymmet.
Sist ut i serien 2016 var Ia Sellerbergs möte med den assisterande tränaren Henrik Rydström i gymmet.Foto: Jonatan Bergöö

KFF in på livet: Ia mötte KFF-arna vid sidan om fotbollsplanen

I 15 avsnitt mötte vår reporter Ia Sellerberg spelare och ledare i Kalmar FF 2016 för att ge en bild av dem vid sidan om fotbollsplanen. Här hittar du hela serien.

Barometern-OT:s dialektresa roade många av våra läsare. Här hittar du alla avsnitt om du vill återuppleva hur snacket går i länet.
Barometern-OT:s dialektresa roade många av våra läsare. Här hittar du alla avsnitt om du vill återuppleva hur snacket går i länet.Foto: Jonatan Bergöö

Dialektresan: Häng med oss och hör hur länsborna pratar

Det finns många sköna uttal i Kalmar län. 2015 gjorde vi en egen resa för att lyssna till dialekter – och tankar kring hur vi pratar. Här ser du alla avsnitt.

Glädjen i Kalmar HC gick inte att ta miste på när resan uppåt i seriesystemet tog fart 2016.
Glädjen i Kalmar HC gick inte att ta miste på när resan uppåt i seriesystemet tog fart 2016.

Dokumentär: En rödgul dröm – Kalmar HC:s resa uppåt i seriesystemet

Unikt, nära och känslofyllt. Idrott som går genom skärmen och rakt in i hjärtat. Nu blickar vi bakåt på Kalmar HC:s segertåg genom kvalet upp i hockeytvåan 2016. Från insidan. Här ser du dokumentären.

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons