Åtal mot mc-medlemmar dröjer

Åtal dröjer mot de 18 personer som sitter häktade för attacken mot Svineri mc i maj.
Kalmar • Publicerad 26 juni 2012

- De kommer att begäras omhäktade. Det blir nu i veckan, troligen på onsdag, säger Ulf Karlsson, tillfälligt informationsansvarig vid polisen.

Snart åtta veckor har passerat sedan medlemmar från Hells Angels och deras undergrupper anföll en fest i Smedby. Där misshandlades en stor grupp människor svårt. 17 personer greps redan samma kväll och sitter sedan dess frihetsberövade. För några veckor sedan häktades ytterligare en man misstänkt för grovt rån, grov misshandel och grov skadegörelse vid festen.

Senast på onsdag skulle åklagarna ha väckt åtal men det blir inte verklighet. I stället kommer gängmedlemmarna att begäras omhäktade ytterligare en gång. Enligt vad Barometern erfar lär det dröja till augusti eller september innan förundersökningen är helt klar och åtal kan väckas.

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.