Arenan överklagas på nytt

Kalmar Artikeln publicerades

Arenan överklagas återigen, Kalmarbon Stefan Siverud vill få kommunens beslut prövat.

Följetongen om kommunens borgensåtagande till arenan fortsätter. På måndagskvällen lämnade Kalmarbon Stefan Siverud in en överklagan angående laglighetsprövningen av kommunfullmäktiges beslut om att ställa upp med 100 miljoner i borgen till Kalmar FF.

Stefan Siverud har två motiveringar till sitt överklagande. Han tycker att Kalmar kommun har en mängd tvivelaktiga prestigeprojekt som saknar verklighetsförankring och nämner Fanerdun, Konstmuseet och då arenan.

När det gäller arenan menar han att befolkningens gemensamma skattemedel inte ska gå till en klubbs dyra klubblokal. Den andra anledningen till att han vill få saken prövad är att han vill stödja den demokratiska processen, han vill med detta stödja den enskilda medborgarens rätt att överklaga.

    "Överklaganden har hittills inte stoppat prestigeprojekten och kommer säkert inte göra det den här gången heller, det kommer att fördyra projektet men det är en del av den demokratiska processen", skriver han i sitt överklagande.

    Stefan Siverud skriver också att han inte tänker överklaga beslutet till nästa instans om länsrätten skulle avslå hans överklagande.