Aprilskämt om liten brandbil gjorde succé: "Alla påverkade"

Kalmar Artikeln publicerades

Jimi Essén har fått mängder av kommentarer och glada tillrop efter aprilskämtet med hans ombyggda Tjorvenbrandbil på lördagen.

Många har redan listat ut att lördagens nyhet om den lilla Tjorvenbrandbilen är ett aprilskämt. Alla deltidsbrandmän kommer tyvärr inte att få ha en egen brandbil stående hemma i garaget.

– Många tycker att det är en fantastiskt rolig idé, vissa säger att det är det bästa aprilskämtet på många år eller till och med någonsin. Jag taggas och får glada kommentarer på Facebook hela tiden, säger Jimi Essén.

Artikeln var redan efter några timmar bland de mest lästa denna vecka på Barometerns webb. Inlägget på Facebook kommenterades och delades hundratals gånger.

    Jimi Essén driver Tjorvenmuséet i Rockneby och det var han som kom med idén till aprilskämtet. Han är inte förvånad över att skämtet fått så stort genomslag.

    – Alla blir påverkade av Tjorven, den framkallar känslor. Det är stort nyhetsvärde just nu när nya brandstationen snart ska invigas och med rekryteringsproblemen av deltidsbrandmän, säger Jimi Essén, som själv är deltidsbrandman.

    Brandbilen kommer att visas på Tjorvenmuseét och ska även delta i paraden genom Kalmar i samband med invigningen av nya brandstationen. I påsk kommer Jimi Essén att ställa ut minibrandbilen på Elmiamässan.