Annons

Anställningsformen kan inte ändras utan förhandling och skriftligt avtal

Kalmar • Publicerad 27 augusti 2005

Kalmar. För att en anställningsform ska kunna ändras krävs en överenskommelse mellan det lokala facket och arbetsgivaren. Dessutom måste den som berörs acceptera att anställningsformen ändras.

Det säger Veli-Pekka Säikkelä, chef på Metallindustriarbetareförbundets enhet för avtal och arbetsrätt i Stockholm.

Annons

Förlängd uppsägningstid

Veli-Pekka Säikkelä uttalar sig inte i det enskilda fallet eller om uppgörelsen som är träffad mellan Bombardier och den lokala Metallklubben. Han uttalar sig allmänt och principiellt.

Reza Hassanis uppsägningstid har förlängts i olika omgångar från april 2004. Anställningen upphör sista november i år.

Enligt Veli-Pekka Säikkelä får en arbetsgivare inte förlänga en uppsägningstid hur länge som helst. Då övergår uppsägningstiden i tillsvidareanställning om inte ett avtal träffats om exempelvis visstidsanställning.

Bevisbördan

- Det måste vara ett skriftligt avtal om anställningsformen ändras, säger Veli-Pekka Säikkelä.

Den som känner sig förfördelad har alltid rätt att begära förhandling. Om den lokala klubben av någon anledning inte vill driva frågan kan den enskilde vända sig till tingsrätten för att få ärendet prövat.

- Det är alltid den part som påstår att ett anställningsavtal ändrats som har bevisbördan, säger Veli-Pekka Säikkelä.

Rättshjälp

Ett utslag i tingsrätten kan sedan överklagas av båda parter till Arbetsdomstolen. Vidare kan var och en vända sig till LO-TCO:s rättsskydd AB i Stockholm för rådgivning och för att söka rättshjälp.

Börje Almén, ordförande i den lokala Metallklubben på Bombardier har avböjt att kommentera ärendet.

Lennart Svensson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons