unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Ännu en kommunal toppchef slutar i Kalmar

Ännu en hög chef på Kalmar kommun slutar. Nu är det Lolita Persson, förvaltningschef för kultur och fritid som lämnar sitt jobb.
Många chefer på kommunen har lämnat på kort tid.
Många chefer på kommunen har lämnat på kort tid.

Lolita Persson anställdes 2013 med ett förordnande på sex år, och när det nu går ut väljer hon att kliva av chefsjobbet av personliga skäl, enligt ett pressmeddelande.

– Jag har haft ett tidsbegränsat chefsförordnande och väljer nu att arbeta med andra arbetsuppgifter, meddelar hon.

Kultur och fritidschefen har haft många stora frågor på sitt bord, till exempel ny simhall och nya Kifab arena. Ett sammanhållet kulturcentrum var aktuellt redan när Lolita Persson tillträdde våren 2013, och det ligger fortfarande kvar.

Ombyggnaden av gamla posthuset till nytt bibliotek har startat, och så småningom ska det nuvarande biblioteket byggas om och ge plats åt kulturskolan.

Så här såg det ut 2013 när Lolita Persson tillträdde som ny kultur- och fritidschef. Nu lämnar hon jobbet av privata skäl, men fortsätter arbeta inom kommunen.
Så här såg det ut 2013 när Lolita Persson tillträdde som ny kultur- och fritidschef. Nu lämnar hon jobbet av privata skäl, men fortsätter arbeta inom kommunen.
Foto: Sara Kollberg

Lolita Persson blir den sjätte höga kommunchefen som på kort tid slutar eller byter jobb.

För några veckor sedan stod det klart att Kifabs chef sedan 13 år, Michael Gelebo, lämnar vd-jobbet. Även stadsarkitekten Björn Strimfors slutar, men ska fortsätta som stadsträdgårdsmästare. Och i höstas lämnade tre andra höga chefer kommunen: Samhällsbyggnadschefen Rebecka Persson, serviceförvaltningens chef Benny Wennberg och ekonomidirektör Urban Sparre.

Lolita Persson bor i Karlskrona och har pendlat till jobbet i Kalmar, men ska nu fortsätta arbeta inom Kalmar kommun. I väntan på rekrytering ersätts hon de närmaste sex månaderna av nuvarande kommunikationschefen Henrik Nilsson.

Läs mer