GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Anders Enström: Därför bjuder vi på allt innehåll över valet

I dag lanserar vi vårt mest generösa läsarerbjudande någonsin: Allt innehåll i tre månader – gratis. Så att fler kan bilda sig en egen och välgrundad uppfattning inför valet.
Anders EnströmSkicka e-post
Kalmar/Oskarshamn • Publicerad 1 augusti 2022
Anders Enström
Detta är en personligt skriven text i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Vi brukar inte göra så här, utan tvärtom argumentera att journalistik måste få kosta pengar. Vilket i grunden fortfarande är sant. Prenumerationsavgifterna står för 70 procent av tidningens intäkter och är avgörande för att vi kan ha drygt 50 journalister som bevakar tio kommuner i Kalmar län.

Så först: Ett tack till alla ni 37 500 som betalar!

Men från och med i dag och fram till valdagen den 11 september gör vi ett undantag. Alla nya läsare erbjuds att ta del av allt innehåll under tre månader, helt utan kostnad och fortsatta förpliktelser.

”Kan vi som tidning bidra till bara en gnutta bredare och mer levande demokrati så gör vi det.”

Skälet stavas VALET. Genom att bjuda på allt innehåll hoppas vi att fler tar sig tid att läsa på inför avgörandet den 11 september. Så att kunskaperna om och engagemanget för de lokala frågorna ökar. Så att de beslut som tas på valdagen blir så välgrundade som möjligt, för så många som möjligt.

Kan vi som tidning bidra till bara en gnutta bredare och mer levande demokrati så gör vi det. Även om det ger oss noll kronor i extra intäkter.

Så har vi resonerat.

Och om du är en av läsarna som hakar på och registrerar dig i dag – välkommen! Du har mycket spännande läsning framför dig. Men också bakom dig. Under avdelningen ”Valet 2022”, som du hittar i menyn på förstasidan, hittar du massor av valjournalistik som redaktionen gjort under våren. Där finns hundratals intervjuer med lokala politiker, debattartiklar, krönikor och genomgångar av de viktigaste valfrågorna i respektive kommun.

Skulle du bli mätt på val och politik – vilket vi så klart inte hoppas – finns mycket annat att upptäcka och följa. Allt ingår.

Och just nu är det gratis.

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Barometern och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.