Anders Andersson gör comeback som regionråd

Hultsfred/Kalmar Artikeln publicerades
Anders Andersson (KD) gör comeback som heltidspolitiker i länet. Det blir han och Gudrun Brunegård som blir partiets regionråd. För Madeleine Rosenqvist och Sven Gunnar Persson väntar andra KD-uppdrag i regionen.
Foto: Johan Winsell
Anders Andersson (KD) gör comeback som heltidspolitiker i länet. Det blir han och Gudrun Brunegård som blir partiets regionråd. För Madeleine Rosenqvist och Sven Gunnar Persson väntar andra KD-uppdrag i regionen.

Anders Andersson (KD) gör comeback som heltidspolitiker i länet. Det blir han och Gudrun Brunegård som blir Kristdemokraternas två regionråd.

Kristdemokraternas starka valresultat gav partiet två regionråd. Nu har partiet beslutat att de två som får rådsposter är Gudrun Brunegård som också blir gruppledare och vice ordförande i beredningen för hälso- och sjukvård.

– Jag är tacksam för det förtroende jag dels fått av väljarna och dels av mitt eget parti när jag nu får chans att bli regionråd med fokus på för hälso- och sjukvården i länet, säger Gudrun Brunegård.

Anders Andersson återvänder till länspolitiken som regionråd och som viceordförande i kollektivtrafiknämnden.

– För två veckor sedan fanns detta uppdrag inte på kartan, men jag glad och hedrad över att mina partivänner vill ha mig som regionråd. Jag är inte pensionär än så det ska bli roligt att ta mig an uppdraget, fortsätter Anders Andersson.

Vid sidan av de två regionråden syr KD ihop sitt lag med partiets övriga regionpolitiker. För två av dem Madeleine Rosenqvist och Eric Dicksson väntar en mandatperiod som nära nog heltidspolitiker.

– Madeleine Rosenqvist och Eric Dicksson kommer att dela på vår tjänst som politisk sekreterare, dessutom kommer de att ha andra tunga uppgifter. Madeleine i beredningen för invånarfrågor och dessutom till viceordförande i styrelsen för Samordningsförbundet i Kalmar län. Eric vill vi ge uppdragen som vice ordförande o patientnämnden och som ersättare i regionstyrelsen. Det innebär i det närmaste heltid för båda två, förklarar Gudrun Brunegård.

I KD-lagen kommer också partiets förre partisekreterare, Sven Gunnar Persson, Figeholm, att ingå, han nomineras till vice ordförande i styrelsen för Kalmar läns musikstiftelse.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.