Annons

"Alunskolans debacle signerat C och S”

Replik på debattinlägg rörande Alunskolans framtid, publicerat 8 juni.
”Det är lätt att fråga sig om det är oerfarenhet av att styra eller om det är en dundertabbe – att ett valår föreslå att årskurs 6 skulle läggas ned på Alunskolan i Södra Möckleby.”
Debatt • Publicerad 9 juni 2022
Detta är en opinionstext i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
"Vi Moderater har ju en syn på hur skattemedel ska användas, och det är nog de flesta skattebetalare i på södra Öland helt klara på i dagsläget.”
"Vi Moderater har ju en syn på hur skattemedel ska användas, och det är nog de flesta skattebetalare i på södra Öland helt klara på i dagsläget.”Foto: Malin Alvkäll

Vi tror att det är båda. I ett tappert försök till pajkastning försöker dock Annika Olsson (C) att blanda bort korten i Barometern den 8 juni.

För den inte helt insatte, då dessa debatter oftast förs i en annan lokaltidning på Öland, så styr Socialdemokraterna Mörbylånga kommun med stöd av Vänsterpartiet och det enda partiet i ”den breda mitten” Centerpartiet. Under våren har de gemensamt släppt fram ett förslag som skulle innebära starten på en nedmontering av kommunens minsta skola – i en valkrets där de båda S och C dessutom samlar ett starkt stöd.

Annons

Åratal av erfarenhet av att sitta vid makten, vilket Centerpartiet i Mörbylånga på pappret ändå har trots att de allt som oftast agerar som om de är i opposition, betyder inte per automatik att man förstår sig på det politiska hantverket. Och det är klart, det är ju svårt att säga vad Olsson och de flesta av hennes partikamrater egentligen vet eller kan då de i allra största utsträckning är helt tysta då kommunfullmäktige sammanträder.

För att göra det hela klart som korvspad: Moderaterna styr inte kommunen denna mandatperiod och har således inte ansvaret för att beslut fattas som innebär en nedmontering av Alunskolan. Det står Centern, Vänstern och Sossarna för. Alla dagar i veckan. Vad vi däremot vänder oss emot är den rullning av skattepengar på ideologiska projekt som pumpats in pengar i Alunskolan av vänstermajoriteten men som långt ifrån gett önskat resultat.

Vi Moderater har ju en syn på hur skattemedel ska användas, och det är nog de flesta skattebetalare i på södra Öland helt klara på i dagsläget. I september finns chansen att befria det oerfarna styret i kommunen för att få ordning på Mörbylånga kommun.

Carl Dahlin (M)

Liv Stjärnlöf (M)

Mörbylånga kommun

Annons
Annons
Annons
Annons