Allt om förstamajtågen runt om i länet

Kalmar län Artikeln publicerades
Foto: Montage

Första maj är arbetarrörelsens högtidsdag – och under dagen tågade såväl socialdemokrater som vänsterpartister på flera håll i länet. Även Sverigedemokraterna tog tillfället i akt genom en aktivitet på Sveaplan i Kalmar.

Här har vi sammanställt förstamajtågen i länet:

KALMAR

Socialdemokraternas förstamajtåg sträckte sig från Stagneliusskolan till Larmtorget:

På Larmtorget blev det sedan tal av bland andra skådespelaren Samuel Fröler:

Vänsterpartiet tågade från Stortorget till scenen i Stadsparken med mottot "Vår tur nu – ett Sverige för alla, inte bara för de rikaste”.

För första gången arrangerade Sverigedemokraterna i Kalmar län i år en aktivitet på första maj. ”Vi vill visa att arbetarrörelsen inte äger första maj”, säger regionpolitikern Martin Kirchberg.

OSKARSHAMN

Andreas Erlandsson (S) debuterade som förstamajtalare i egenskap av kommunalråd och lovade nya bostäder för äldre.

BORGHOLM

Kommunalrådet Ilko Corkovic hälsade deltagare och talare välkomna: ”Tillsammans ska vi fortsätta skapa trygghet i jobben och i vardagen.”

NYBRO

Huvudtalare för dagen var omsorgsnämndens ordförande i Kalmar, Michael Ländin, och ungdomstalet hölls av Hannah Karlsson SSU.

MÖNSTERÅS

Kommunalrådskandidaten Robert Rapakko (S) var först ut som talare och han lade stor vikt vid skolan och jämställdhet i sitt tal. ”Framtiden ser ljus ut för Mönsterås men våra medborgare förtjänar ännu bättre".