"Alla var glada och nöjda"

- Om de flesta studenterna är glada så får man vara glad för det. Vi kan inte tillgodose allas behov varje gång.
Kalmar • Publicerad 29 mars 2006

Det säger Niklas Björkgren, sexmästare på studentkåren vid högskolan i Kalmar och ansvarig för kårens festverksamhet, om kritiken mot temasatsningarna.

Han ser inga som helst problem med att anordna kvällar på ämnet bordell, hemlösa eller med strippshower. Enligt Niklas Björkgren rör det sig bara om några få missnöjda kritiker.

Är det okej att driva med hemlösa där ni har pappskjul i lokalerna?

- Det har vi väl inte gjort. Det förstår jag inte. Det är en temakväll som andra temakvällar. Vi gör lite speciellt och annorlunda på kåren. Ja vi hade papphus. För att vi tyckte det var bra.

Att kåren skulle ha diskuterat ett handikapptema förnekar

Niklas Björkgren. Och det är tydligt att det finns en gräns för vad man kan anordna. Det hade inte varit okej med ett antisemitiskt tema.

Men är det okej med manliga och kvinnliga strippor?

- Det var manliga dansare som tar seriöst på sitt jobb. Jag har sagt att jag inte tycker att det är någon skillnad på manliga och kvinnliga dansare. Om det ska vara jämställdhet överallt ska det inte vara någon skillnad på manliga och kvinnliga dansare.

Du är citerad i studenttidningen när du skämtar om prostituerade från Polen?

- De har klippt ihop fem meningar till en. De har redigerat ihop det så att det låter helt snett och i fel sammanhang. Jag tänker inte kommentera det.

Enligt Niklas Björkgren finns det heller inget i kårens jämställdhetspolicy som motsätter satsningar på bordellkvällar eller strippor.

- Det finns väl de som tycker att det är fel. Men alla var jätteglada och nöjda med de kvällarna.

Det är alltså vad massan tycker som sätter gränserna för evenemangen på kåren?

- Om vi ska rätta oss efter samhället är det väl vad massan tycker som styr? En organisation eller företag måste gå runt ekonomiskt. Om vi bara skulle göra som kritikerna tycker skulle det vara svårt för oss att gå runt, säger Niklas Björkgren.

Magnus Ericsson

Magnus Ericsson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.