GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Älg tog sig in på flygplatsen – sköts ihjäl

En älg har befunnit sig på flygplatsen i Kalmar under morgonen. Vid 10-tiden kunde Kalmar Öland Airport bekräfta att den har avlivats av skyddsjägare.
– Älgen är skjuten, säger Karin Lagerlöf, marknadschef på Kalmar Öland Airport
Kalmar • Publicerad 22 oktober 2017
Älgen på bilden har ingenting med händelsen i artikeln att göra.
Älgen på bilden har ingenting med händelsen i artikeln att göra.Foto: Pontus Lundahl/TT

Det var under morgonen som personal på flygplatsen upptäckte älgen inne på flygplansområdet på Kalmar Öland Airport.

– Den har tagit sig in via ett 30-40 meter långt staket som nu är helt nedrivet, säger Karin Lagerlöf, marknadschef på Kalmar Öland Airport.

Skyddsjägare ringdes in och vid 10-tiden kunde flygplatsen bekräfta att älgen har avlivats.

Hur ovanligt är detta?

– Jag kan inte svara på det. Jag har inte varit med om något liknande under mina fyra år här på flygplatsen, säger Karin Lagerlöf.

Hur kunde detta hända?

– Det enda vi vet just nu är att vi vet var den har tagit sig i. Den har varit runt på området och allt fokus har varit på att få den därifrån. Vi får summera händelsen när dagen är över.

– Allt är under kontroll och flygtrafiken går som planerat under dagen.

Hjalmar TellSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.