Äldre kvinna telefontrakasserades – av polisen

Västervik • Publicerad 8 februari 2018
Polisen använder fortfarande fax i bland. Det har ställt till problem för 85-årig kvinna i Västervik.
Polisen använder fortfarande fax i bland. Det har ställt till problem för 85-årig kvinna i Västervik.Foto: Pica PressfotoTT

I flera år har en 85-årig kvinna i Västervik fått oönskade samtal. När hon lyft på luren har det varit faxljud i andra änden. Samtalen har kommit en gång i veckan, i bland mitt i natten. Numret har visat sig komma från Västervikspolisen, och sonen har flera gången påtalat problemen, skriver Västerviks-Tidningen. Till slut fick sonen nog och polisanmälde polisen för ofredande.

Polisområdeschef Anders Pleijel säger att problemet berott på att polismän glömt slå två nollor. Nu ska faxen programmeras om.

– Jag har inte känt till det, annars hade det lösts. Jag beklagar det obehag som damen haft, säger Pleijel till tidningen.

KB/TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.