Äldre kvinna rånades på sina mediciner

En 81-årig kvinna rånades på sina mediciner i närheten av länssjukhuset under torsdagsförmiddagen. Strax efteråt kunde en misstänkt gärningsman gripas.
Kalmar • Publicerad 29 juni 2012

Kvinnan hade precis hämtat ut sina mediciner när hon promenerade hemåt. Vid Wahlbomsvägen i närheten av kolonilottsområdet vid länssjukhuset kom en man i 25-årsåldern springande bakom kvinnan. Han ryckte åt sig hennes påse från Apoteket och försvann sedan från platsen.

Kvinnan blev chockad men klarade sig oskadd, och behövde inte uppsöka sjukhus. Enligt Ulf Karlsson vid polisen var det ren tur att det inte gick värre.

– Hon höll påsen på ett sådant sätt att hon inte ramlade när han drog den ifrån henne. Hade hon slagit i backen så kunde det ha gått illa.

Mannen kunde gripas en kort stund efteråt av poliser som patrullerade i området. Polisen hittade tomma och slängda medicinkartonger i närheten av honom. Han sitter nu anhållen misstänkt för rånet mot 81-åringen. Polisen säger att det är oklart varför mannen valde att råna just den 81-åriga kvinnan. Medicinerna hon köpt var inte någon form av smärtstillande tabletter eller liknande.

– Vi vet vem han är sedan tidigare, men om han har någon bakgrund som missbrukare eller ville åt en viss sorts mediciner vet jag inte. Det verkar som att rånet inte var särskilt planerat, säger Ulf Karlsson.

Andreas Norinder
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.