93-åring bestals i hemmet

Åldringar utsätts för stöldförsök i sina hem i Nybro, Kalmar och Karlskrona. En 93-årig kvinna på Ståthållaregatan bestals på 15 000 kronor och smycken i sitt hem på lördagen.
Kalmar • Publicerad 13 februari 2006

Polisen kopplar samman lördagens händelse med de båda kvinnor som inkräktade hos åldringar i Nybro under fredagen, men där man konstaterade att ingenting blivit stulet.

Knuffade sig in På lördagen var det dags igen. Det ringde på hemma hos en 93-årig dam i Kalmar och när hon öppnade dörren stod det två kvinnor utanför som knuffade in damen i lägenheten och pratade om att få tag på papper och penna för att skriva något. De gick samtidigt runt i den gamla damens lägenhet på Ståthållaregatan i södra Kalmar.

De bägge inkräktarna är enligt den gamla damen mörkhåriga, en lite kraftig i röd jacka och den andra en slank kvinna, bägge i 40-årsåldern. När de lämnat bostaden upptäckte damen att 15 000 kronor saknades liksom en del smycken. Liknande händelser inträffade under fredagen i Nybro där tre äldre kvinnor fått påhälsning av objudna gäster som bland annat uppgav sig komma från hemtjänsten.

Kan vara samma kvinnor Polisen tror att det kan röra sig om samma kvinnor som på lördagen kommit till Kalmar. Samma typ av händelser rapporteras också från Karlskrona där två kvinnor, en 87-åring och en 71-årig dam, i centrala stan fick påhälsning under snarlika former en tidig fredagskväll. 87-åringen blev av med 2 000 kronor och smycken medan

71-åringen knuffade ut de bägge kvinnorna ur sitt hem.

Lotte Lundgren
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.