80 000 brev försenade på grund av lokskada

En lokskada satte stopp för 80 000 brev som skulle ha kommit fram före trettonhelgen. Södra Kalmar län och Öland får nu vänta till tisdag på sina brev.
Kalmar • Publicerad 4 januari 2003

Det är post från områden i Stockholm, Uppsala och Gävle med postnummer som börjar på 10-19 och 74-91 som försenats. Breven skulle till områden med postnummer som börjar på 30-39. Bland dem finns södra länet och Öland.

Orsaken är att tåget som skulle föra breven från Stockholm försenats på grund av en lokskada. Posten skulle varit framme på postterminalen i Alvesta klockan halv två natten till fredagen. I stället kom den fram vid femtiden på morgonen.

Delas ut på tisdag

- Det gjorde att hela den dyrbara natten då vi sorterar posten försvann. Brevbärarna var tvungna att åka ut utan posten till södra länet och Öland, säger Ulla-Maj Karlsson, informationschef, Posten i Småland.

80 000 brev har försenats på grund av lokskadan. De har sorterats under fredagen och delas ut på tisdag.

Kim Ustamujic Johansen
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.