49-åring dömd efter två narkotikabeslag

Efter två narkotikabeslag inom loppet av en vecka dömdes på onsdagen en 49-årig man till tio månaders fängelse.
Kalmar • Publicerad 25 mars 2010

Mannen stoppades första gången av polis i en bil vid Ugglebo utanför Påryd den 9 februari. I samband med detta hittades runt ett halvt kilo hasch. Sex dagar senare var det dags igen. När polisen fick syn på 49-åringen på Nämndemannavägen i Ljungbyholm och gjorde en kontroll hittades bland annat ytterligare 66 gram hasch och 16,7 gram amfetamin.

Under rättegången erkände mannen i princip allt som lades honom till last. Det enda han nekade till var innehav av en mindre mängd heroin som påträffades i hans husvagn. Denna hävdade han att någon annan person måste ha lagt dit men de uppgifterna valde tingsrätten inte att tro på.

Nu väntar alltså ett tio månader långt fängelsestraff för 49-åringen. Med onsdagens dom har hans brottskarriär börjat närma sig ett 20-tal punkter i belastningsregistret.

Peter Karlsson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.